Valkuilen lenen

Valkuilen lenen

Het lenen van geld is nog nooit zo gemakkelijk geweest als vandaag. We worden overspoeld door advertenties waarbij er ons beloofd wordt dat we al voor een paar tientjes per maand tienduizenden euros kunnen lenen. Het is echter niet de maandelijkse terugbetaling alleen die de doorslag geeft.

Er zijn vaak allerlei kosten die aangerekend worden bij het afsluiten van de lening en ook optionele verzekeringen kunnen de lening een stuk duurder maken. Om u beter voor te bereiden bij het afsluiten van een lening zetten we even de belangrijkste valkuilen op een rijtje.

 

 

In de eerste plaats moet u opletten voor koppelverkoop. Al te vaak proberen handige marketeers een goedkope lening te koppelen aan een erg dure verzekering. Dit brengt met zich mee dat de lener in werkelijkheid duur uit zal zijn. Koppelverkoop is ook bij wet verboden! Kredietmaatschappijen stellen het vaak voor als verplichte verzekeringen maar u kan er van ons van op aan dat deze verzekeringen volledig vrijblijvend zijn. U beslist namelijk zelf welke verzekeringen u al dan niet wenst af te sluiten.

In heel wat advertenties wordt er gegoocheld met erg lage rente. Wees echter op uw hoede omdat hier vaak enkel over de startrente gesproken wordt en dat deze rente vaak erg snel kan oplopen wanneer u enkele maanden aan het afbetalen bent. Deze tijdelijk lage rentes doen een lening vaak veel goedkoper lijken dan ze in werkelijkheid zijn. We geven u ook mee dat indien de rente tussentijd verhoogd wordt u in alle gevallen het recht heeft om de lening volledig boetevrij af te lossen.

Hoe omgaan met nadelen van lenen anno 11-03-2013

Vraag steeds om offertes bij verschillende kredietverstrekkers. Vaak bestaat één en dezelfde bank uit een hele reeks kredietverstrekkers. Kijk dus steeds goed na of de kredietverstrekkers die u met elkaar vergelijkt wel degelijke behoren tot verschillende financiële groepen. Kredietverstrekkers uit eenzelfde groep zullen elkaar veel minder snel gaan beconcurreren namelijk.

Lening Aanvragen