Postorderkrediet

Postorderkrediet

Een postorderkrediet is een doorlopend krediet dat u aangaat bij een postorderbedrijf. Er zijn grofweg twee soorten postorderkredieten. De eerste is dat u uw aankopen niet direct betaalt maar in termijnen afbetaalt. De andere manier is dat u met het postorderbedrijf een maximaal bedrag overeenkomt waarvoor u spullen mag kopen.

Nadelen postorderkrediet

Het nadeel van een postorderkrediet is dat de rente voor een postorderkrediet vaak net zo hoog is als de maximaal toegestane wettelijke rente. Dit maakt het een duur soort lening. Bovendien komt u gemakkelijk in de verleiding om nadat u een deel van uw lening heeft afgelost weer spullen bij te bestellen tot u uw maximaal te besteden krediet heeft bereikt. Hierdoor betaalt u steeds over dit bedrag een hoge rente. Bekende postorderbedrijven zijn Wehkamp en Otto. Er zijn echter ook steeds meer elektronicazaken waar u in termijnen kunt betalen.

 

 

Lening aflossen

Hoe snel u uw lening wilt aflossen bij een postorderkrediet wordt vaak aan uzelf overgelaten. Over het algemeen zal er ook geen boete in rekening worden gebracht wanneer u vervroegd aflost. Aangezien de rente bij een postorderkrediet vaak erg hoog ligt is het raadzaam om naar alternatieve leningen te kijken. Een doorlopend krediet is vaak goedkoper evenals rood staan op uw betaalrekening of gebruik maken van een creditcard.

Andere leningvormen op leningvergelijk

Welke soort lening goed bij u past is afhankelijk van vele factoren. Het is verstandig om uitgebreid leningen te vergelijken en daarom heeft leningvergelijk.net uitgebreide informatie voor u verzameld. Op leningvergelijk treft u informatie over vele soorten leningen, bekijk in onderstaand menu de andere pagina's op leningvergelijk. Bij de adverteerders op deze website kunt u vrijwel altijd zelf direct een offerte opvragen.