Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Voordat u gaat lenen

Voordat u gaat lenen is het goed om informatie in te winnen over het soort lening dat u wilt en de aanbieders van de leningen.

Stap 1 - Maximaal leenbedrag bepalen

Een eerste stap in het proces is om voor uzelf na te gaan hoeveel geld u per maand kunt betalen om de lening af te lossen en de rente te betalen. De lening loopt vaak voor een langere periode dus houd ook rekening met toekomstige (veranderende) omstandigheden.

Stap 2 - Lening per aanbieder vergelijken

Er zijn zeer veel aanbieders van leningen. Elke aanbieder heeft andere voorwaarden en rentetarieven. Vraag dus meerdere offertes aan om er zeker van te zijn dat u niet teveel voor uw lening betaalt en dat u goede voorwaarden krijgt. Op basis van de prospectus en de offerte kunt u een goede vergelijking van kredietverstrekkers en de leningen die zij aanbieden maken. In een prospectus staat de belangrijkste informatie over de lening. In de offerte voor een lening moet u vooral letten op de effectieve rente, het leenbedrag, de manier van terugbetalen en de naam van de kredietverstrekker.

 

 

Stap 3 - vergelijk betrouwbaarheid en voordelen maatschappijen

Doe onderzoek naar de kredietverstrekker. Betrouwbare kredieten selecteren begint bij betrouwbare partijen selecteren. Ga niet alleen af op de voordelen die een kredietverstrekker in haar reclames en advertenties naar buiten communiceert. Een lening is een goede manier om in uw financiële behoefte te voorzien maar heeft ook nadelige kanten, wees u hier goed bewust van. Een goede stap is om te kijken of de kredietverstrekker een AFM vergunning heeft en is aangesloten bij de NVF (Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs).

Overige artikelen over leningen

In de artikelen hieronder vindt u nog meer informatie over leningen en leningen aanvragen.