Minilening

Minilening

De minilening heeft de afgelopen jaren duidelijk aan populariteit gewonnen in ons land. Het is een steeds vaker voorkomende manier om ook de laatste dagen de maand goed door te komen. De minilening kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je wel gewoon aan al je verplichtingen kan blijven voldoen en dat het afsluiten van een echte grote lening hierdoor voorkomen kan worden. Grotere leningen brengen namelijk altijd een hoop papierwerk met zich mee: er zijn de BKR procedures, toetsingen, enzovoort.

 

 

Voordelen minilening

Dat brengt ons ineens ook bij het grootste voordeel van een minilening: het kan allemaal erg snel en gemakkelijk zonder dat er al te veel administratie bij komt kijken. De bedragen bij een minilening blijven beperkt: veelal gaat het hier slechts om enkele honderden euro's die na een eenvoudige sms vrijwel onmiddellijk op uw bankrekening bijgeschreven worden door de kredietverstrekker. Aangezien het steeds om lage bedragen gaat is ook de looptijd van de minilening beperkt. De minilening moet meestal binnen een drietal weken afgelost worden.

Voorwaarden minilening

De voorwaarden van de aanbieders van minileningen (ook wel vaak minikredieten genoemd in advertenties) zijn heel divers. We raden u daarom ten zeerste aan om voor het afsluiten van een minilening heel goed een aantal aanbieders met elkaar te vergelijken. Als u goed vergelijkt kan u namelijk best veel euro's besparen op het terug te betalen bedrag. Het is ook handig om vanaf de eerste minilening steeds bij eenzelfde aanbieder te blijven omdat u vanaf de tweede keer dan vaak al via een eenvoudige sms een volgende minilening kan afsluiten.

Nadelen minilening

Om af te ronden geven we nog het belangrijkste nadeel mee van de minilening: de rente. De geleende bedragen zijn erg laag maar hierop wordt wel steeds een stevige rente aangerekend door de aanbieder van de lening.