Lening oversluiten

Lening oversluiten

Er zijn heel wat huishoudens die tegelijkertijd meerdere leningen hebben lopen. Zo werd er bijvoorbeeld een lening afgesloten om de defecte vaatwasser te vervangen, vervolgens werd er iets op afbetaling bij een postorderbedrijf aangekocht en tot slot werd er ook geld geleend voor die broodnodige vakantie. In een dergelijk geval kan het de moeite lonen om uit te zoeken of u voordeliger af bent indien u de leningen gaat over sluiten. Het is namelijk zo dat er veelal hogere rentekosten van toepassing zijn bij kleine leningen dan bij leningen die betrekking hebben op een hoger bedrag.

 

 

Er zijn helaas ook nadelen verbonden aan het over sluiten van een aantal leningen. Zo moet er een renteboete betaald worden bij het vervroegd aflossen van de reeds bestaande leningen en in sommige gevallen is deze boete hoger dan het voordeel dat kan gedaan worden bij het over sluiten van de leningen. Daarnaast kunnen mensen ook in de verleiding komen om dan maar ineens een hogere lening af te sluiten, dit lijkt soms handig omdat u dan meer geld in handen heeft maar de totale schulden (en de nog betalen rente) neemt dan natuurlijk ook verder toe.

In sommige gevallen worden de bestaande leningen ook omgezet naar een nieuwe lening die een langere looptijd heeft. Dit zal enerzijds de maandelijkse aflossing verlagen maar het totaal te betalen bedrag kan hierdoor toenemen door de langere looptijd.

Lening oversluiten op 15-03-2013

Het is steeds raadzaam om voorzichtig af te wegen of het al dan niet de moeite waard is voor u om u al lopende leningen te over sluiten. In sommige gevallen zijn de bijkomende kosten namelijk groter dan de baten. Vergelijk uitgebreid bij de aanbieders op deze site.