Lenen zonder BKR

Lening zonder BKR

Een BKR registratie heeft bijna iedereen. Het instituut dat bkr coderingen en registraties verzorgd is het Bureau Krediet Registratie in Tiel (kortweg BKR). Het BKR weet van u welke kredieten er lopen, maar ook bijvoorbeeld welke telecomabonnementen u heeft lopen.

Het BKR bewaart uw gegevens 5 jaar, de deelnemers (bijvoorbeeld het telefoonbedrijf waar u een abonnement neemt) is verplicht uw persoonsgegevens aan te leveren aan het begin van de overeenkomst. Uw naam en voorletters, alsmede uw geboortedatum, adres met postcode en woonplaats zijn bekend.

Geregistreerd bij BKR

Omdat dit een site over lenen is zullen we ons beperken tot de gegevens die het BKR van u registreert als u een lening aangaat. Het BKR bewaart van uw overeenkomst het geleende bedrag of het bedrag dat u maximaal mag besteden (bij flexibele kredieten of creditcards bijvoorbeeld). Verder wordt het begin van de leningovereenkomst gelogd (startdatum) en de datum waarop de overeenkomst weer wordt beeindigd (in verband met de termijn dat BKR uw gegevens bewaart).

 

 

Geld lenen zonder BKR

Als mensen het hebben over leningen zonder BKR kunnen er 2 zaken bedoeld worden. Allereerst kan er bedoeld worden dat u een lening aan wilt gaan en aangeeft geen negatieve BKR codering te hebben. Bij 94% van de BKR registraties is er namelijk helemaal geen probleem om een lening af te sluiten. Geld lenen kan prima als u uw betalingsverplichtingen op andere producten die bij het BKR geregistreerd zijn gewoon nakomt.

Geld lenen met BKR

Indien u WEL een betalingsachterstand heeft bij producten die bij het BKR geregistreerd zijn verwijzen we u graag naar onze pagina hierover, lenen met bkr.

Lenen zonder BKR algemeen

Niet alle leningen in ons land zijn automatisch gekoppeld aan het BKR (Stichting Bureau Krediet Registratie). Zo zijn de kredietkaarten die uitgegeven worden door warenhuizen of electrowinkels in de meeste gevallen niet gekoppeld aan het BKR, hetzelfde geldt voor de meeste energiebedrijven.

Deze bedrijven mogen wettelijk dus krediet verlenen zonder de BKR toetsing maar of dit helemaal verantwoord is blijft natuurlijk maar zeer de vraag. Het BKR werd in de eerste plaats namelijk opgericht om de klant tegen zichzelf te beschermen. Bij het ontstaan van schulden die uiteindelijk leiden tot schuldbemiddeling en/of schuldsanering is uiteindelijk niemand gebaat.

Er zijn ook consumenten die doelbewust gaan kiezen voor leningen zonder BKR toetsing omdat ze deze toetsing een schending van hun privacy vinden. Deze kredietverleners dienen namelijk geen persoonlijke informatie over het verstrekte krediet door te geven aan het BKR waardoor deze lening onbekend zal zijn en blijven voor het BKR.

Er zijn tot slot ook nog andere manieren om aan de BKR toetsing te ontsnappen. Zo kan u als Nederlander ook op een perfect legale manier leningen afsluiten in België of in andere landen binnen de Europese Unie. Binnen Nederland is ook het zogenaamde minikrediet erg populair geworden omdat ook er ook hier geen koppeling bestaat met het BKR. Een neveneffect hiervan is wel het feit dat de rentevoeten hiervoor doorgaans hoger liggen dan voor leningen die wel gekoppeld zijn aan het BKR. Deze rentevoeten zijn logisch te verklaren door het hogere risico waarmee leningen zonder BKR te maken hebben.