Creditcard

Creditcard

De creditcard is voor het eerst gebruikt in 1920 in de Verenigde Staten waar hotels hun klanten kaarten geven waarmee ze op krediet aankopen konden doen. Met een creditcard kunt u online producten/diensten kopen en u kunt er bijvoorbeeld mee in restaurants en winkels betalen. Het voordeel van de creditcard is dat hoewel degene die u moet betalen gelijk zijn geld ontvangt u niet meteen hoeft te betalen. U kunt ervoor kiezen om het bedrag aan het eind van de maand in één keer te betalen of gespreid te betalen. Als u kiest voor gespreid betalen moet u rekening houden met een rente die hoger ligt dan bij een doorlopend krediet. Naast het uitgesteld betalen is een voordeel van een creditcard dat u altijd een betaalmiddel op zak heeft. Als u in een noodsituatie terecht komt waarin u geld nodig heeft zoals een ziekenhuisopname in het buitenland is een creditcard zeer geschikt om de medische kosten te betalen. Bovendien is de creditcard erg gemakkelijk in gebruik. Een creditcard is breed geaccepteerd door bedrijven en een handtekening en de pas is vaak voldoende om de betaling uit te kunnen voeren. Dit gemak is ook gelijk een nadeel van de creditcard. Als u uw creditcard verliest is het namelijk gemakkelijk voor anderen om de kaart te misbruiken. Mede om dit misbruik tegen te gaan wordt er tegenwoordig veel gebruik gemaakt van een pincode op de creditcard.

 

 

Hoeveel u kunt besteden op uw creditcard zal afhangen van uw inkomen en andere financiele verplichtingen en zal in overleg met de uitgevende instelling van de creditcard worden vastgesteld. Zo goed als alle banken geven een creditcard uit. De bekendste creditcards zijn Mastercard, Visa en American Express. Ook met een BKR codering is het mogelijk om een mastercard of visa te krijgen, bekijk de mogelijkheden, creditcard met bkr

Creditcard voorwaarden, rente en voordelen

Heel veel mensen beseffen het niet altijd meer maar ook de creditcard is een vorm van lenen. Uitgaven die u in de loop van deze maand doet zullen bij betaling met een creditcard pas in de loop van de volgende maand afgerekend worden door de creditcardorganisatie. De creditcard is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven.

De werking van de creditcard is vrij eenvoudig. Veelal zal u bij betaling met de creditcard gevraagd worden om uw kaart in een soort terminal te steken en het kasticket dat tevoorschijn komt te ondertekenen. Daarnaast is het ook mogelijk om met de creditcard cash geld af te halen aan bankterminals in binnenland en buitenland. Hiermee is het echter wel opletten omdat dit vaak vrij hoge kosten met zich meebrengt.

Er zijn wel een aantal voorwaarden verbonden aan het verkrijgen van een creditcard, zo moet u niet alleen meerderjarig zijn maar moet u ook kunnen aantonen dat u voldoende kredietwaardig bent om na uw uitgaven niet in de problemen te komen.

De voordelen van de creditcard zijn alom gekend: creditcards worden wereldwijd aanvaard en u hoeft er niet constant op te letten of er voldoende geld op uw rekening aanwezig is omdat de afrekening toch pas in de volgende maand zal gebeuren. Helaas zijn er toch ook nadelen verbonden aan de creditcard. Zo is het mogelijk dat u teveel uitgeeft en het openstaande bedrag in de volgende maand niet in één keer meer kan afbetalen.

Het gevolg hiervan is dat er een hoge rente zal aangerekend worden door uw financiële instelling op het resterende saldo. Hier haalt de verstrekker van de creditcard dan ook zijn grootste winst uit. De aangerekende rente loopt zelfs vaak op tot boven de veertien procent! Ondanks het feit dat risico's op misbruik altijd afgedekt worden door verzekeringsmaatschappijen blijft het toch opletten voor mogelijke fraude met uw creditcard. Een heleboel mensen durven om deze reden geen online betalingen te doen met hun creditcard.